Grundläggande skovårdstips

Att ta hand om skor är förvånansvärt lätt!

Vår egen skomakare har listat de mest grundläggande tipsen som kommer ge dina skor ett mycket längre och vackrare liv. Som med allt annat går det givetvis att djupdyka hur långt som helst i ämnet, men detta är som tidigare nämnt en “grundkurs”.

Var proaktiv

Förebygg problem så gott det går genom att alltid använda skoblock och skohorn. Använd heller inte samma skor två dagar i rad! Efter en dags användning blir skor ofta fuktiga. Får de inte torka innan nästa användning slits de ut väldigt fort, då fuktigt material är mycket känsligare.

Vardagsrutin

När du kommer innanför dörren, ha som rutin att torka av skorna med en trasa om de är fuktiga, alternativt borsta av dem med en borste om det varit torrt ute. Tar man bort smuts från sina skor dagligen får det inte chansen att tränga in i materialet, vilket markant ökar livslängden.

Använd skoblock

Att använda skoblock är avgörande för dina skors välmående. Klicka här för att läsa mer

Använd skokräm

När det kommer till vanliga läderskor finns det egentligen bara en produkt som är nödvändig – skokräm. Förutom att återfukta lädret ger det skorna en fin glans och i många fall har det även skyddande egenskaper.

Sammanfattningsvis behöver enkel skovård inte vara svårare än att (helst) inte använda dem flera dagar i rad, borsta / torka av dem efter användning eller sätta i skoblock och applicera skokräm när det behövs.